Több mint Pince!

„A borok általában ott élvezhetők maradéktalanul,
ahol termettek. Ez egészen természetes…”
(Hamvas Béla)


haz balatontolMindössze fél hektár termőterületű, kis családi borászat fehérbor kompozícióit kínáljuk borkóstolóinkon és helyben fogyasztásra,elvitelre és palackozva.

Közvetlenül a pincénk előtti területen, az 1971-ben telepített Tramini, a vele határos 1986-ban telepített Olaszrizling, és a hasonló korú Chardonnay ültetvényt művelünk, szinte teljesen kézműves technológiával.

Higgyék el nekem a szőlőműveléshez és a borászkodáshoz nagy türelem kell, ennél nagyobb már csak egy borászhoz!

Itt a weblapunkon is szeretném megköszönni Családomnak, ezen belül leginkább Feleségemnek Anikónak, azt a mérhetetlenül nagy türelmet, mellyel lehetővé teszi, hogy a borok immár 7. éve évről-évre elkészüljenek!

A kis területek ellenére, vendégeink, barátaink legalább öt! féle bort kóstolhatnak meg minden évben. Van olyan tételünk, mely nem több mint 200 liter, ennek ellenére igyekszünk megadni a lehetőséget minden borszerető, borértő, borbarátnak, valamennyi borunk kóstolására legalább következő szüretig.

boraink

Ismerjék meg az öko szőlőművelést és a hagyományos borkészítés lépéseit, a Tramini, a Chardonnay és Rizling fajtáinkat, melyek lovasi Öreg hegy sajátos minerális jegyeit hordozzák. Legyenek részesei annak a csodának, ami metszéstől a pohárig tart!

Ha egy ünnephez keres családias helyszínt, legyen az ballagás, születésnap, keresztelő, eljegyzés, vagy esküvő, ha a céges rendezvényt, vagy a csapatépítő tréninget, egyedi módon szeretné megtartani, vagy egyszerűen nem akar kötött hangulatú vendéglőben ünnepelni, mind ezt házias ételekkel, kívánságra harmonika szóval, szállással is! 30 főig biztosítjuk, melyhez a vendégházi transzfert is megszervezzük barátságos áron.

A transzfer lehet, autó, lovaskocsi, de akár hintó is!

Ígérjük, árainkkal sem fogunk csalódást okozni. Minden egyedi ajánlatot tételesen adunk meg, melyből kivánságaiknak és lehetőségeikhez mérten, kiváló ár-értek arányú szolgáltatást választhatnak egész évben. Bátran ajánljuk a csapatunkban részt vállaló kipróbált partnereinket is!

2012. január
Papp Ferenc

Hagyományos borünnepek:

Szent Vince - január 22. Szent György - április 24. - Pünkösd - Szent Orbán - május 25. Szent Márton - november 12.